– Isäni Kari Ruokonen innostui pikkupoikana taskulampuista niin paljon, että valo viitoitti lopulta tien hänen uralleen, kertoo Cariitti Oy:n toimitusjohtaja Peter Ruokonen.

Kari Ruokosen ura yrittäjänä valaisimien parissa alkoi jo 1970-luvulla, myöhemmin hän toimi Valaisinpaja-nimisen yrityksen toimitusjohtajana, jonka hän osti vuonna 1998. Tänä päivänä samaisen Kirkkonummella toimivan perheyrityksen nimi on Cariitti Oy, joka suunnittelee, valmistaa ja myy laadukkaita led- ja valokuitu-pohjaisia valaistusratkaisuja. Suomessa valmistetuista Cariitti-valaistustuotteista löytyy räätälöidyt ratkaisut niin kodinsisustajille kuin rakentamisen ammattilaisillekin. Laadukas valaistus muodostuu tyylikkäistä, tilaan ja tarkoitukseen sopivista valaisimista sekä hyvästä valaistussuunnittelusta. Onnistunut suunnittelu herättää sisustuksen värit ja materiaalit eloon, ohjaa katsetta, yhtenäistää tilan ja muuntuu tarpeiden mukaan. Vuonna 2011 Cariitti avasi Vantaan Varistoon valaistuksen erikoisliikkeen Cariitti shopin, josta saa laadukkaiden valaistustuotteiden lisäksi myös suunnittelupalvelun. Siellä voit myös tutustua helposti erilaisiin valaistusratkaisuihin sekä kuulla asiantuntijoiden vinkit kodin valaistukseen.

Tervetuloa Cariitti shopiin luomaan ainutlaatuisia valaistuselämyksiä!

KEITTIÖ ON KODIN SYDÄN

Keittiö on tunnetusti kodin sydän, josta päivä aloitetaan aamiaisella ja päätetään rauhalliseen iltapalahetkeen. Toimiva valaistus on erityisasemassa juuri keittiössä; kirkasta valoa tarvitaan kokkauksen aikana ja siivotessa, illallinen maistuu paremmin tunnelmallisen pehmeässä valossa. Keittiön hyvä yleisvalaistus lisää työskentelymukavuutta, kauniit designvalaisimet viimeistelevät sisustuksellisen ilmeen. Cariitti valaistusratkaisut lisäävät keittiön toimivuutta ja tekevät keittiöstäsi viihtyisämmän.

OLOHUONEESSA NAUTITAAN ELÄMÄSTÄ YHDESSÄOLON EHDOILLA

Pitkän päivän jälkeen on ihanaa rentoutua olohuoneen lämmössä, perheen kesken tai vaikka hyvästä elokuvasta nauttien. Hyvällä valaistussuunnittelulla saadaan myös kaikki muut huoneen yksityiskohdat paremmin esille. Valon ja varjon leikki struktuuriseinäpinnoilla tuo arkkitehtuurin hienosti esille, lisäksi huonetilat saadaan tuntumaan suuremmilta oikeanlaisella valaistuksella. Cariitti-valaistusratkaisuissa teknologinen osaaminen yhdistyykin kauniiseen muotokieleen. Onnistunut lopputulos syntyy valaistussuunnittelijan avulla. Valaistusratkaisuja voidaan pitää pitkäikäisenä investointina itse kiinteistöön, mutta ennen muuta tilassa koettuun viihtymiseen ja hyvinvointiin.

MAKUUHUONE – RAUHAN TYYSSIJA

Luo parhaat edellytykset rentouttaville unille lempeän kutsuvalla makuuhuoneen valaistuksella. Valaistus vaikuttaa ratkaisevasti tilan tunnelmaan, toimivuuteen ja tyyliin. Se vaikuttaa myös hyvinvointiin ja tilassa koettuun viihtymiseen. Lue kirjaa Toivelampetin kristallisessa hehkussa tai nukahda valokuiduista muodostuvan tähtitaivaan alle. Kattolistojen epäsuora valo antaa makuuhuoneeseen kauniin lempeän valon, sängyn alle lisätty valolista ohjaa askelia illan hämärässä.

Makuuhuone-rauhan-tyysija

SUOMALAISTA OSAAMISTA JO 40 VUOTTA

Teemme jatkuvaa tuotekehitystä ja sen ansiosta yrityksemme led-valaisimet ovat ominaisuuksiltaan markkinoiden huippua. Osaamisemme ulottuu läpi koko tuotantoprosessin, muotoilusta, teknisestä suunnittelusta ja valonhallinasta vaativaankin valaisinvalmistukseen. Otamme myös ympäristönäkymät huomioon materiaalivalinnoissa ja kaikki kierrätettävä jäte kierrätetään. Kotimaassa valmistettu led-valaisin on todellakin ekologinen valinta. Vuonna 2008 Cariitille myönnettiin Avainlippu-tunnus.

VALAISTUS VIRITTÄÄ KYLPYHETKEN TUNNELMAN

Ihmisen valontarve vaihtelee ja silmä seuraa valoa luontaisesti. Koska valaistus vaikuttaa mielialaan, sitä käytetään yhä enemmän myös terapeuttisesti. Miellyttävä ja tunnelmallinen valaistus rentouttaa kotikylpijääkin. Kylpytiloissa ja höyryhuoneissa on hyvä huomioida niin valaistuksen viihtyisyys kuin turvallisuuskin. Luo kylpyhuoneeseesi spa-tunnelmaa säädettävällä valaistuksella ja tee kylvystä nautinnollinen rentoutumisen hetki. Saunassa suosittelemme käyttämään Cariitti kuituvalosarjoja.

ETEINEN ON KOTISI KÄYNTIKORTTI

Tee lähtemätön ensivaikutelma ja toivota ystävät tervetulleiksi hyvällä valaistuksella. Hyvin valaistussa eteisessä myös oman perheen arki sujuu paremmin, kun tavarat löytyvät ja kaikki näkevät pukeutua päivän menoihin. Cariitti-valaistusratkaisut voi integroida myös KNX-talotekniikkaan, johon voi valita itselleen mieluisat kotiintuloasetukset aina valaistuksesta äänentoistoon asti.

ULKOVALAISTUKSELLA TYYLIÄ JA TURVALLISUUTTA SESONKEIHIN

Pihat, parvekkeet ja terassit muuttuvat kesällä suomalaisten olohuoneiksi: lempeät kesäillat kutsuvat viihtymään ulkoilmaan. Keskikesän valoisuutta kestää vain hetken. Terassisesonki pidentyy kauden molemmista päistä toimivalla pihapiirivalaistuksella. Valitse ulkotiloihin kosteutta, vaihtelevia sääoloja ja lämpötiloja kestävät valaistustuotteet. Cariitilta löydät perinteisten maahan asennettavien ulkovalaisinten lisäksi laadukkaat led- valaisimet, jotka taipuvat aina kaiteista kivetyksiin. Valitse portaisiin ja askelmille kohdevaloa lisäämään turvallista liikkumista, muurikiviin ja istutusten lähelle taas valoa koristamaan pihaa kesästä talveen. Valaistuselementit toimivat mielenkiintoisina sisustusyksityiskohtina myös parvekkeilla ja kuisteilla. Hyvä valaistussuunnitelma ja -toteutus antavat toimivuutta ja silmäniloa aina, myös ulkona.

MIKSI CARIITTI LED -VALAISTUS?

Monikäyttöisiä led-valoja käytetään valaistuksessa enenevässä määrin. Muihin valonlähteisiin verrattuna ledit ovat pienikokoisia, kevyitä ja matalaenergisiä suhteessa tuottamaansa valonmäärään. Led-valot ovat myös turvallisia käyttää: niissä ei ole särkyvää lasikuorta, eivätkä ne kuumene halogeenien tai hehkulamppujen tapaan. Cariitti led-valaisimilla toteutettavat valaistusratkaisut ovat ominaisuuksiltaan markkinoiden huippua. Cariitin tuotekehitys keskittyy selkeisiin, laadukkaisiin ja toimiviin tuote- ja palvelukonsepteihin. Valikoima koostuu nopeasti saatavilla olevista varastotuotteista sekä erikseen räätälöidyistä, asiakkaan tarpeita vastaavista valaistusratkaisuista. Hyvä valaistus on pitkäaikainen investointi kotisi viihtyvyyteen ja tyyliin. Korkealaatuiset Cariitti valaistusratkaisut ovat kestäviä ja lähes huoltovapaita. Cariitti valokuitu- ja led-valaisimet ovat tunnettuja alan edelläkävijöitä sekä korkean laatunsa että muotoilunsa ansiosta. Useat Cariitti Oy:n valmistamat ja suunnittelemat tuotteet ovat vuosikymmenten varrella tulleet palkituiksi ja saaneet kunniamainintoja kansainvälisissäkin kilpailuissa. Monipuolisessa Cariitti valaisinvalikoimassa on vaihtoehtoja minimalistisen linjakkaista näyttäviin, kristalleilla koristeltuihin design-valaisimiin.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN VALAISTUKSEN MAAILMAAN

Cariitin suunnittelu- ja tuotantolaitos sijaitsee Kirkkonummella ja näyttelymme Cariitti shop sijaitsee Vantaan Varistossa Kauppakeskus Viisarissa. Tervetuloa tutustumaan.

www.cariitti.fi