Tampereen Asuntomessut 2012, kohde 38. Genelec AIW25 ja Genelec 5051

Tampereen Asuntomessut 2012, kohde 38. Genelec AIW25 ja Genelec 5051

Hyvä kaiutin on luotettava ja uskollinen alkuperäiselle äänelle

Koteihin tarkoitetut aktiivikaiuttimet ovat teknisesti samaa luokkaa kuin ammattitasolla, pieniä eroja voi olla esimerkiksi väreissä ja yksityiskohdissa, kertoo Genelecin kotimaan myyntipäällikkö Markku Syrjäpalo.

Genelecin päämarkkinakohteena ovat TV- ja radioyhtiöt sekä studiot, eli äänentarkkailun ja musiikin tekemisen parissa työskentelevät ammattilaiset. Yritys vie kaiuttimia yli 70 maahan.

– Suomi ja Ruotsi ovat siinä mielessä poikkeuksellisia markkina-alueita, että täällä tuotteet päätyvät myös kotikäyttöön, Syrjäpalo toteaa.

Ammattilaistausta näkyy muun muassa kotikäyttöön tarkoitettujen G- ja F-sarjan kaiuttimien materiaaleissa. Kotelot on valmistettu kovaa kulutusta kestävästä ja kierrätettävästä painevaletusta alumiinista ja teräslevystä. Elementit on suojattu tukevilla teräsverkoilla.

Ravintola Bronda, Helsinki. Ravintolan äänentoisto on toteutettu kokonaan Genelecin aktiivikaiuttimilla. Copyright Presson Oy

Ravintola Bronda, Helsinki. Ravintolan äänentoisto on toteutettu kokonaan Genelecin aktiivikaiuttimilla. Copyright Presson Oy

Luotettava kumppani studioon

Genelecin kansainvälisen menestystarinan takana on vuosikymmenten mittainen tiukka suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystyö. Yritys on ensimmäisenä alallaan kehittänyt useita äänentoistoteknologioita, joita käytetään nykyään studioiden tarkkailukaiuttimissa ympäri maailmaa.

– Nykyinen mallistomme sai muotonsa 2000-luvun alkupuolella. Kaiuttimien tuotekehitystyö kestää vuosia, joten myös valmiiden tuotteiden elinkaari on pitkä. Siksi meiltä ei tule uutta mallistoa joka vuosi.

Genelecin kaiuttimien tuotekehitys ja valmistus ovat molemmat Iisalmessa.

Genelec Oy:n tehdas ja pääkonttori Iisalmessa

Genelec Oy:n tehdas ja pääkonttori Iisalmessa

– Sitä, että kaiuttimet tehdään Suomessa, ei voi liikaa korostaa. Varsinkin, kun asiakkaat näkevät kuvia kauniissa suomalaisessa järvimaisemassa sijaitsevasta tehtaastamme, Syrjäpalo virnistää. Etenkin suomalaiset asiakkaat osaavat arvostaa kotimaista tuotetta, asiakastukea sekä huoltopalveluja.
– Ei silti, että niitä kovin usein tarvittaisi – Iisalmessa tehdään tällä hetkellä huoltoja 1980-luvulla valmistetuille kaiuttimille, Syrjäpalo huomauttaa.

Juuri toimintavarmuus on tehnyt Genelecin kaiuttimista luotettavan studiokumppanin.

– Kaiuttimen pitää toistaa musiikki sellaisena kuin se on tehty. Tarkkailukaiuttimen tärkein ominaisuus on olla uskollinen alkuperäiselle äänelle.

Genelec Smart Active Monitor 8351 - Luovuus ei tunne rajoja

Genelec Smart Active Monitor 8351 – Luovuus ei tunne rajoja

Genelecin kaiutinten tyylikäs muotoilu pyöristettyine kulmineen on saanut alkunsa suunnittelija Harri Koskisen työpöydältä. Lopullinen muoto on toteutettu tuotekehityksen ehdoilla. Kotikäyttöön kaiuttimia saa mustana ja valkoisena. Genelec valmistaa myös seinä- ja laipiorakenteisiin upotettavia kaiuttimia, jotka sopivat erittäin hyvin monihuonejärjestelmiin.

www.genelec.fi