Pingviini – Suomen pakastetuin jäätelö

Jäätelön tie suomalaisten sydämiin käynnistyi toden teolla 30-luvulla ja aluksi kylmää herkkua kaupunkiväestölle tarjoilivat erityiset maito- ja jäätelöbaarit. Todistettavasti myös Pingviini-hahmo on esiintynyt jäätelön myynti-ilmoituksissa jo vuonna 1935.

Kun kotipakastimet yleistyivät Suomessa 60-luvulla, kasvoi jäätelön kulutus niin hurjaa vauhtia, että sen tuotanto päätettiin keskittää upouuteen Turengin jäätelötehtaaseen. Tänä päivänä Suomen Nestlén omistama Turengin jäätelötehdas onkin 80-vuotisjuhlavuottaan viettävän Pingviinin koti – ja suomalaisen jäätelöosaamisen kotipesä. Se työllistää ympäri vuoden noin 130 työntekijää sekä lisäksi lähes sata sesonkityöntekijöitä jäätelösesongin käydessä kuumimmillaan.

”Lisää ensin kerma”

Jäätelön pääraaka-aineet ovat kerma, maito ja sokeri. Kaikki Turengissa käytettävä tuore kerma ja maito tulevatkin maitotiloilta ympäri Suomea.

Suomalainen jäätelömaku on siinä mielessä ainutlaatuinen, että juuri missään muualla maailmassa ei syödä yhtä paljon nimenomaan täyteläistä kermajäätelöä. Siksi Turengin tuotekehitys ottaa toki oppia maailmalta, mutta hakee makuja aina suomalaisen kuluttajan paletilla. Jokaisella jäätelömaulla onkin oma uniikki reseptinsä, ja Pingviini-jäätelöiden valikoimassa ovat vahvasti edustettuina suomalaisten suosikkimakeismaut maitosuklaa, lakritsi ja salmiakki. Kaikkien aikojen suositumpina jäätelömakuja ovat muuten vuodesta toiseen vanilja, suklaa, mansikka ja mango-meloni.

Oli valintasi sitten kotipakkaus, tuutti, irtojäätelötötterö tai jäätelöpuikko, voit Pingviini-jäätelön valitessasi aina luottaa taattuun laatuun. Tavataan siis jäätelöaltaalla!

www.pingviini.fi