Solifer-polkupyöriä valmistetaan Suomessa – töitä suomalaisille

Solifer-polkupyöriä valmistetaan nyt myös Suomessa pitkän tauon jälkeen. Suomessa valmistetaan useita suosittuja, jalkajarrullisia malleja, kuten Classic-mallia, jota kutsutaan myös joka perheen mummo-pyöräksi, nostalgisia Vintage-pyöriä ja nuorten suosimia Kombi-pyöriä. Suomi-pyörät valmistetaan Salon tehtaalla.

Näkyvimmät kotimaiset osat Suomessa valmistetuissa pyörissä ovat ketjusuoja, heijastimet, käsitupet ja ruostumattomat pinnat, ja tietenkin laadukas kokoonpanotyö. Suomessa tuotettuna valmistus työllistää tehtaan henkilökunnan lisäksi lukuisia alihankkijoita, mm. edellä mainittuja komponenttien valmistajia. Tuotteen laatua pystytään myös valvomaan tarkasti valmistuksen eri vaiheissa.

Polkupyörä on kokonsa puolesta tilaa vievä ja on melko epäekologinen kuljettaa pitkiä matkoja. Suomessa valmistettuna pyörä saadaan toimitettua jälleenmyyjille pienemmällä hiilijalanjäljellä.

Solifer-merkin historia alkaa vuodelta 1954, jolloin lanseerattiin Solifer-merkkinen polkupyörän dynamo. Dynamo oli kotimaisen tuotekehityksen tulos ja siinä oli ainutlaatuisen ominaisuus: dynamo toimi myös silloin kun polkupyörää talutettiin. Dynamo testattiin myös aikansa tehokkaimmaksi, ja sen mukana toimitettiin Solifer-valaisin, joka välitti dynamon kehittämän energian valoksi. Nuoremmille tiedoksi, dynamo on laite joka polkupyörän renkaan pyöriessä muuttaa mekaanisen pyörimisenergian sähköksi. Polkupyörän valo oli siihen aikaan erityisen tärkeä koska kadut ja tiet eivät yleensä olleet valaistu. Solifer-nimi tulee latinan kielestä, Solifer tarkoittaa ”auringon kantajaa” tai ”paikkaa josta aurinko nousee”.

Solifer-polkupyöriä alettiin valmistaa myös 1950-luvulla. Mallit olivat nykyäänkin suosittuja peruspyöriä sekä miehille, naisille että lapsille. Pyörät olivat kevytkulkuisia ja kestäviä, ja niissä oli modernit ”kultaväriyhdistelmät”.

Solifer-mopedien valmistus seurasi pian perässä. Suomeen tuli varsinainen mopo-buumi 1958, jolloin mopon ajamiseen ei tarvittu enää ajokorttia. Suosittuja malleja olivat Capri, Speed, Export, joiden suorituskyky ja muotoilu saivat erikoiskiitosta ja siivittivät mopojen suosiota.

Ensimmäiset Solifer-matkailuvaunut valmistettiin puolestaan vuonna 1964, jolloin matkailuvaunut alkoivat yleistyä. Solifer-matkailuvaunuja on myyty kymmeniä tuhansia tyytyväisille Solifer-karavaanareille.

www.soliferpyorat.fi