Vallilaa vaille valmis!

Kallvik_grey08

Kallvik-tapetti

Vallilan perusti vuonna 1935 sveitsiläinen Otto Berner. Hän rakennutti ensi töikseen yritykselle oman rakennuksen Vallilan kaupunginosan sydämeen, ja yhä noissa samoissa tiloissa toimii tänä päivänä Vallilan pääkonttori.

Historiansa ensimmäiset vuosikymmenet Vallila toimi silkkitehtaana. Sisustuskankaisiin ja vähitellen kuosisuunnitteluun siirryttiin 50-luvulta lähtien. Painokankaiden suunnittelu käynnistyi Vallilassa 60-luvulla, kun yritys siirtyi Otto Bernerin pojan, Rudolf Bernerin omistukseen. Vallilassa panostetaan suomalaiseen designiin, ja kuosit ja tuotteet onkin aina suunniteltu Suomessa. Tänä päivänä Vallila työllistää neljä päätoimista, kokopäiväistä suunnittelijaa ja kaikki Vallilan sisustustekstiilit ja -tuotteet suunnitellaan yhä Suomessa. Myös sukupolvi on Vallilassa vaihtunut 1980-luvulla, ja Vallilan pääomistajana ja hallituksen puheenjohtajana toimii nykyisin Rudolf Bernerin tytär Anne Berner. Vallila työllistää noin 135 henkilöä.

Clematis_turquoise06_2

Clematis-tapetti

Vallilan oma sisustuskokoelma koostuu kaksi kertaa vuodessa uudistuvasta mallistosta, johon kuuluu kankaita, valmisverhoja ja -kappoja, keittiötuotteita, mukeja, tapetteja, suihkuverhoja, pussilakanoita, koristetyynyjä, mattoja ja pientavaraa. Vallilan arvojen mukaisesti Vallilan tuotteissa ja palveluissa on erityisen suuressa roolissa suomalainen suunnittelu, muotoilu, tutkimus ja tuotekehitys sekä innovaatiot.

Silkkisuukko_grey16

Silkkisuukko-tapetti

Suomalaisen suunnittelun, muotoilun, tutkimuksen ja tuotekehityksen merkitys Vallilan tuotteiden ja palveluiden arvonmuodostuksessa on erityisen suuri. Lisäksi Vallilassa panostetaan suomalaisen suunnittelun, taiteen ja designin kehitykseen, muun muassa Vallilan kuosi- ja sisustustuotesuunnittelulla.

Suomalaiselle osaamiselle, työlle, tuotteille, palveluille ja laajalti koko yhteiskunnalle luodaan arvoa myös viennin kautta. Kun vienti on hyvällä tasolla, vaikuttaa se osaltaan siihen, että yhteiskunta ja Suomen talous voivat hyvin. Laadukkaiden tuotteiden ja palveluiden vienti rakentaa myös muunlaista arvoa ja arvostusta Suomelle kansainvälisesti. Vallilan oman tukkumyynnin kautta tuotteita päätyy jälleenmyyjille ympäri Suomen sekä kasvavasti myös ympäri maailmaa, tänä päivänä jo noin 40 maahan. Tuotteiden viennillä Suomen ulkopuolelle Vallila Interior osaltaan rakentaa yhteiskunnallemme ja suomalaiselle designille arvoa ja arvostusta.

Luo työtä Suomeen vaikkapa tapetoimalla kotisi

Koivikko_beige

Koivikko-tapetti

Vallilan omien suunnittelijoiden osaamisesta ja luovuudesta syntyy kaksi kertaa vuodessa uudistuva Vallila-kokoelma. Kuosisuunnittelussa tehdään tiivistä yhteistyötä Vallilan eri työntekijöiden, ammattiryhmien ja osastojen välillä. Kuosit kulkevat kankaalta myös muihin sisustustuotteisiin, kuten tapettikokoelmaan, joka on alusta loppuun asti suomalaista tuotantoa, ja luo siten työtä Suomeen suunnitteluprosessin lisäksi tuotannon kautta.

Vallila ”Sarastus” -tapettimallisto vangitsee uuden aamun taianomaisen tunnelman. Mallisto on täynnä mahdollisuuksia, niin rohkealle kokeilijalle kuin hillitymmän tyylin ystävälle. 11 kuosista ja kahdesta yksivärisestä tapetista koostuva mallisto esittelee uusia sekä aikaisemmin esiteltyjä suosikkikuoseja tapeteiksi sovitettuna. Tuotteiden materiaali on käyttäjäystävällistä kuitutapettia.

”Mitä enemmän me suomalaiset kulutamme Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja tuotteita, sitä enemmän voimme omilla valinnoillamme luoda työtä ja tukea työn säilymistä Suomessa. Jokainen meistä voi valinnoillaan antaa työtä ja varmistaa kotimaisten tuotteiden saatavuuden jatkossakin.”

Anne Berner, hallituksen puheenjohtaja ja yrittäjä, Vallila Interior

Clematis_blue

Clematis-tapetti

Muuan_beige_grey02

Muuan-tapetti